Pajakan dan penyewaan kenderaan kuala lumpur

Asas Pajakan

kereta sewa kuala lumpur

Tepat ketika anda menyewa kenderaan, anda berada di tingkat yang sangat asas untuk menyewakannya dari peniaga untuk jangka masa tertentu. Itu biasanya 36 atau empat tahun. Pada saat tempoh sewa anda ditutup, anda mempunyai keputusan untuk menyusun semula kenderaan tersebut kepada peniaga atau mendapatkannya secara keseluruhan, seperti yang dijelaskan dalam kontrak sewa.

Itu adalah pengaturan luar biasa yang tidak sama dengan membeli kenderaan. Mendapatkan semua teknik yang anda miliki setelah kredit dilunaskan.

Bayaran Pajakan

Sebahagian sewa lebih rendah daripada bahagian kredit bulan ke bulan untuk kenderaan lain.

Bahagian pendahuluan kenderaan dari bulan ke bulan diselesaikan bergantung pada harga susunan, kos pembiayaan, dan jumlah bulan yang diperlukan untuk membayar balik pembangunan.

Iklan : Anda mencari kereta sewa kuala lumpur ? Hubungi KARLOOP di 019 967 1127 sekarang.

Keadaan dan Kekurangan Pajakan yang Hebat

Kelemahan penyewaan yang ketara ialah anda tidak meningkatkan insentif dalam kenderaan. Pada tahap tertentu seperti menyewa rumah bandar. Anda membuat bahagian yang dirancang secara konsisten namun tidak mempunyai jaminan pemilikan terhadap harta tanah setelah pajakan tergendala.

Untuk keadaan ini, ini menunjukkan bahawa anda tidak boleh menjual kenderaan atau menukarnya untuk mengurangkan kos kenderaan anda yang seterusnya.

Walau bagaimanapun, terdapat fokus utama untuk memajak. Ia merangkumi:

Pembayaran Bulanan Lebih Rendah

Sekiranya anda tertekan dari bulan ke bulan kos, sewa mendorong berat badan sehelai. Secara amnya, bahagian yang ditempah secara rutin sangat tidak segan dengan kemajuan kenderaan. Beberapa individu malah memilih kenderaan yang lebih berlebihan daripada yang mereka boleh tahan.

Kereta Baru Setiap Beberapa Tahun

Bagi orang-orang tertentu, tidak ada tanggapan untuk melancarkan perjalanan baru yang berkilauan. Sekiranya anda salah satu daripada mereka, penyewaan mungkin merupakan kaedah terbaik. Tepat ketika pajakan habis dalam beberapa tahun, anda dapat mewujudkannya semula dan mendapatkan kenderaan baru anda yang seterusnya.

Penyelenggaraan yang Mudah

Pelbagai kenderaan baru menawarkan jaminan yang tidak berfungsi dalam tiga tahun. Oleh itu, apabila anda membuat pajakan selama tiga tahun, sejumlah besar pembaikan harus dipastikan. Strategi penyewaan secara amnya menghilangkan bahaya dari perbelanjaan asas yang tidak dijangka.

Tiada Risau Jual Semula

Adakah benar bahawa anda adalah jenis orang yang tidak suka berperang? Memandangkan ini sah, anda mungkin tidak menawarkan kenderaan pertukaran anda kepada penjual atau pembeli swasta. Dengan pajakan, anda secara asasnya mengembalikan kenderaan. Keprihatinan utama yang perlu anda bimbangkan adalah membayar sebarang kos penyewaan, termasuk untuk keausan pelik atau jarak tempuh tambahan pada kenderaan.

Iklan : Anda mencari kereta sewa kuala lumpur ? Hubungi KARLOOP di 019 967 1127 sekarang.

Meningkatkan Potongan Cukai

Sekiranya anda menggunakan kenderaan anda untuk tujuan perniagaan, sewa secara rutin akan menanggung perbelanjaan pemotongan cukai lebih banyak daripada pembangunan. Ini kerana IRS memberi anda untuk mengurangkan susutnilai dan kos pembiayaan yang penting bagi setiap bahagian yang ditempah secara rutin. Sekiranya anda menyewa kenderaan mewah, jumlah yang dapat anda hadkan mungkin terhad.

Pertimbangan Jangka Panjang

Sekiranya anda memikirkan kesan kewangan yang dikeluarkan, sewa kelihatan kurang menarik. Oleh kerana anda tidak bernilai dan perlu membayar caj tertentu yang tidak sesuai dengan pembangunan, termasuk kos perolehan (juga disebut caj permulaan pajakan), para pakar menyatakan bahawa biasanya lebih berpatutan untuk membeli kenderaan dan mencengkamnya setakat yang mungkin.

Pajakan juga kurang memberi kelonggaran daripada membeli. Pengertian itu tidak akan membuat penyesuaian. Pada hakikatnya, persatuan aset mungkin menghendaki anda memusingkan sebarang perubahan sebelum mengembalikannya, yang boleh menjadi penderitaan dan perbelanjaan tambahan.

Lebih-lebih lagi, jika kenderaan itu dimaksudkan untuk kemunduran sebelum selesainya pajakan, Anda mungkin berkomitmen untuk kos tertentu yang tidak dapat dipastikan oleh jaminan kenderaan anda, kecuali jika pajakan tersebut bergabung dengan keselamatan jurang kenderaan. Keselamatan seperti ini berkaitan dengan sebarang kos yang mungkin diperlukan sebelum pajakan tergelincir, sama ada kenderaan itu menjadi sampah.